Beli Motosikal Kawasaki Ninja 250 Tunai Guna Duit Syling Hasil Menabung Selama 2 Tahun

Posted on

Beli Motosikal Kawasaki Ninja 250 Tunai Guna Duit Syling Hasil Menabung Selama 2 Tahun – Yang diimpikan sepasang suami isteri dari Indonesia, Eko Margano serta Ernawati yang menginginkan mempunyai satu motosikal Kawasaki Ninja 250 Fi pada akhirnya terwujud sesudah lama menabung.

Yang menariknya, pasangan ini beli motosikal buatan negara Matahari Terbit itu dengan tunai dengan uang syiling bernilai Rp 42 juta (RM 13015).

Sehari-hari, pasangan itu menaruh baki uang syiling didalam tabung yang diperbuat dari pada sisa menaruh roti. Pasangan itu ambil masa sepanjang dua tahun. untuk menaruh wang syiling itu yang terdiri dari pada wang syiling Rp 1000, Rp 500, Rp 200 serta Rp 100.

Eko serta Erna beli jentera berkuasa tinggi kelas permulaan itu dari pada pengedar Kawasaki di Madiun, Jawa Timur. Berdasarkan sebagian keping gambar yang dimuat naik di akaun Instagram, terlihat beberapa pekerja di kedai itu tengah mengkalkulasi timbunan wang syiling diatas meja yang dibungkus dengan plastik.
”Semua orang bisa mempunyai Ninja! Tahniah buat Encik Eko Margono serta Puan Ernawati. Yang diimpikan dua tahun. lantas jadi fakta hari ini”, kata wakil pengedar pada Rabu kemarin.

Saat ini, harga atas jalan untuk satu Ninja 250 Fi terbaru yang baru dilancarkan di Indonesia yaitu Rp 59. 800. 000 (RM 18531). sumber : siakapkeli.my

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *