Fokus Menang menyelamatkan maruah negara

Posted on

SKUAD Harimau Malaya membawa dua misi penting pada aksie berdepan Korea Utara di Fase I-Mobile, malam besok iaitu menyelamatkan maruah negara dan jurulatih, Nelo Vingada.

Ia perlawanan ke-5 Harimau Malaysia dalam Himpunan B, kempen kelayakan Piala Asia 2019 selepas tidak berhasil mencapai sebarang kemenangan dan yang paling baru tewas 1-4 pada Korea Utara di fase sama, kelmarin.

Juiceteru, tonggak pertahanan negara, Adam Nor Azlin menyatakan dia dan rakan sepasukan juga akan bermain bermati-matian untuk menjangkau dua misi penting itu.

“Sudah tentu konsentrasi paling utama kami memperoleh kemenangan kerana tidak ada pemain yang bermain untuk kalah.

“Bagi perlawanan malam besok, misi kami untuk menebus maruah negara terkecuali mahu menolong jurulatih, Vingada yang masih tetap belum juga mengecapi

sebarang kemenangan selepas menuntun pasukan kebangsaan, ” tuturnya pada sidang media di Fase I-Mobile, hari ini.

Perlawanan malam besok akan jadi aksie sulung Adam dengan Harimau Malaya selepas cuma memanaskan bangku simpanan meskipun tersenarai dalam skuad sebelumnya ini.

Anak didik Vingada harus mencatat kemenangan untuk menghidupkan sisa perjuangan mereka ke pusingan akhir Piala Asia 2019 di Emiriah Arab Menyatu (UAE) selepas menempati kedudukan tercorot dengan mengumpul satu mata.

Diluar itu, Adam menyatakan dia bersedia jadi ‘kereta kebal’ di benteng pertahanan negara yang bolos empat kali pada aksie berdepan Korea Utara, kelmarin.

“Sebelum ini aku telah beraksi dibawah kendalian Datuk Ong Kim Swee (skuad B-22) dan aku fikir tidak ada problem bergandingan dengan sesiapa juga di bahagian pertahanan.

“Apa yang penting, aku berharap semuanya penyokong berikan sokongan padu pada skuad kebangsaan dan kami juga akan cuba peroleh ketentuan positif untuk th. ini, ” tuturnya. sumber – www.hmetro.com.my/

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *