Guru lelaki dibicara kerana didakwa mencabul remaja lelaki

Posted on

Guru lelaki dibicara kerana didakwa mencabul remaja lelaki

Seseorang guru lelaki tengah dibicarakan di mahkamah kerana didakwa mencabul kehormatan remaja 13 th. 3x pada hari yang sama di lokasi sekolah.

Guru seni berumur 37 th. di satu sekolah menengah tempatan hadapi tiga tuduhan memakai kekasaran jenayah untuk mencabul kehormatan remaja itu di bilik seni sekolah itu. Dia sudahpun dilarang dari pada mengajar. Sekolah, identiti guru serta pelajar itu tidak bisa didedahkan untuk membuat perlindungan mangsa sehubungan.

Remaja itu, yang berumur 13 th. saat itu, tengah buat projek seni dengan dua rakan sedarjah di bilik seni pada sekitaran 3. 00 petang pada 17 Februari 2016, dengar mahkamah daerah.

Rakan-rakan sekelasnya meninggalkan bilik itu, membiarkan remaja itu bersendirian dengan guru mereka.

Guru itu didakwa memegang dada mangsa itu sebelumnya menempatkan tangan di bahagian buku lali remaja itu, naik ke bahagian kaki serta lalu dibawah seluar pendek pelajar itu untuk memegang punggungnya.

Guru sehubungan juga didakwa meraba bahagian pangkal paha mangsa sedikitnya 2 x. Guru kelas remaja itu yaitu saksi awal pendakwa pada Isnin (6 Nov).

Beliau memberitahukan mahkamah beliau terima panggilan dengan suara geram oleh ibu mangsa pada sekitaran 9. 30 malam itu. Ibu itu juga ” dalam keresahan ” serta menuduh guru seni itu mencabul kehormatan anak lelakinya.

Telefon itu lalu diberi pada mangsa, yang berbual dengan guru kelasnya itu sepanjang sekitaran 30 minit, dedahnya pada mahkamah.

Guru seni itu bagaimanapun mengakui meraba paha pelajar lelaki itu, menurut guru besar. Dia terlihat menyesal atas perbuatannya serta mahu mohon maaf pada pelajar itu serta ibu bapanya, kata guru kelas itu.

Perbicaraan itu juga akan disambung pada Rabu. Bila dijumpai bersalah atas tuduhan mencabul kehormatan seorang yang berumur bawah 14 th., guru itu bisa dipakai hukuman penjara sheingga lima th. serta didenda serta/atau disebat.
– CNA/IM/im sumber : http://berita.mediacorp.sg/

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *