Harimau Malaya tunggu Hongkong selepas dibelasah Korea Utara

Posted on

SKUAD Harimau Malaya seolah telah bisa melupakan yang diimpikan mara ke pusingan akhir Piala Asia 2019 selepas dibelasah Korea Utara 4-1 pada tindakan kelayakan Himpunan B di Fase I-Mobile, sebentar barusan.

Kekalahan itu melihat Harimau Malaya saat ini cuma mempunyai kesempatan yang begitu tidak tebal untuk melepasi pusingan kelayakan selepas cuma mengutip satu mata dari pada empat perlawanan.

Berbaki dua tindakan sekali lagi, skuad kendalian Nelo Vingada butuh menang semuanya perlawanan itu termasuk juga berdepan Korea Utara, Isnin ini serta Lubnan pada 27 Mac th. depan.

Tetapi, bila menang kedua-dua aki itu sekali juga, Harimau Malaya masih tetap butuh menginginkan Hong Kong serta Korea Utara tidak memenangkan satu dari pada dua perlawanan paling akhir mereka.

Pada tindakan sebentar barusan, gawang Harimau Malaya bocor seawal minit ke-12 hasil tendangan penalti Pak Kwang Ryong selepas bola terserang tangan kapten, Fadhli Shas.

Anak buah Vingada terlihat selalu bergelut untuk menjumpai rentak selepas jentera tengah diliat tidak berhasil buat hantaran menarik dengan ketiadaan Safiq Rahim yang masih tetap berdepan penggantungan.

Malang skuad Harimau Malaya berterusan jika Kim Yu Song menanduk masuk bola tendangan sia-sia Jong Il Gwan pada minit ke-42 untuk menempatkan Korea Utara selesa mendahului 2-0.

Jadi, cuma tiga minit bersambung sesi ke-2, gawang Harimau Malaya yang dikawal Hafizul Hakim Khairul Nizam Jothy bocor sekali lagi serta kesempatan ini hasil rembatan jarak dekat Kim Yong Il.

Tidak cukup hanya itu, Korea Utara menaikkan derita Harimau Malaya selepas meledak gol ke-4 hasil tendangan sia-sia Jong Il Gwan pada minit ke-58.

Aksi Vingada memasukkan Safawi Rasid pada 30 minit paling akhir berjaya merubah kedudukan selepas pemain Johor Darul Ta’zim (JDT) itu meledak gol tunggal Harimau Malaya pada minit ke-67. sumber – harian metro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *