Tolong Sebarkan “Ancaman Negara Haram Israel “Jangan Balas Dendam Atau Kami Serang Dengan Lebih Teruk”

Posted on

Negara haram Israel berikan amaran pada pejuang-pejuang Palestin supaya tidak memperlancar serangan balas dendam ke negara itu berhubung aksi rejim itu meletupkan terowong dari Semenanjung Gaza hingga ke lokasi Yahudu, bulan kemarin.

Mejar Jeneral Yoav Mordechai yang bertanggungjawab memonitor aktiviti di lokasi Palestin buat fakta tersebut di dalam bhs Arab yang diedarkan semalam.

30 Oktober lalu,Mordechai memberitahukan bahawa rejim Zionis itu memusnahkan terowong didalam lokasi yang merdeka sampai mengorbankan 12 pejuang, semasing 10 mangsa yaitu pejuang Hamas serta dua sekali lagi dari pada himpunan Jihad Islam.

” Kami sedar rancangan gerakan Jihad Islam pada Israel. Mereka bermain dengan api yang mengorbankan masyarakat Gaza, usaha damai Palestin serta stabilitas semua rantau dalam resiko.

” Aku mahu terangkan : Sebarang serangan oleh Jihad Islam juga akan dibalas keras oleh Israel. Ia bukanlah sahaja pada Jihad Islam namun juga pada Hamas, yang mentadbir Semenanjung Gaza, ” tuturnya.

Mordechai ikut mengatakan nama pemimpin Jihad Islam, Ramadan Shalah serta Ziad Nakhaleh yang berpangkalan di Damsyik supaya kedua-duanya mengawal kondisi mereka juga akan dipertanggungjawab untuk serangan-serangan akan tiba.

Tetapi amaran yang di keluarkan oleh Mordechai dibantah oleh himpunan Jihad Islam dengan mendakwa bahawa ”ancaman musuh terhada pemimpin pergerakkan” jadi satu ”tindakan pengisytiharan perang”.

Perdana Menteri Israel ikut berkongsi suara yang sama juga dengan Mordechai yang ikut mengingatkan himpunan itu tidak melakukan tindakan balas.

”Kami juga akan melakukan tindakan balas dengan kemampuan penuh ke atas sesiapa sahaja yang menyerang kami tidak sangka dari tempat mana juga. Sama ada pecahan himpunan penentang, organisasi atau sesiapa sahaja.

”Walau apapun, Hamas bertanggungjawab atas serangan ke atas lokasi kami yang dilancarkan dari Gaza atau didesain dari sana”, tuturnya sekali lagi.

Israel ikut mendakwa mereka masih tetap menaruh jasad lima pejuang terkorban yang di ambil dari pada terowong mempunyai tujuan untuk memakainya jadi barang tawaran untuk memperoleh awal mulanya dua mayat tentera rejim Israel yang dipercayai ada pada kawalan Hamas.

sumber – http://www.siakapkeli.my/2017/11/video-jangan-balas-dendam-atau-kami.html

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *