Penjelasan Perbuatan ‘Rahsia’ kakak ikat adik

Posted on

Kuala Lumpur : Aksi seseorang kanak-kanak wanita mengikat mulut dan tangan adik lelakinya membongkar rahsia perbuatan seseorang guru tadika yang lakukan perbuatan sama pada mangsa berumur lima tahun. itu.

Difahamkan, kanak-kanak terbabit, Jasleen, sempat diikat mulut dan tangannya saat dihantar ibunya ke tadika terdapat di Setapak, disini.

Bagaimanapun, guru tadika itu berikan argumen aksi dikerjakan untuk mengajar mangsa yang disebutkan nakal agar tidak buat bising dan bergerak.

Ibu mangsa, Tee Aai Hong, 36, berkata, dia cuma menyedari anak sulungnya itu diikat di bahagian mulut dan tangan selepas lihat anaknya lakukan perbuatan sama pada anak lelakinya berumur dua tahun..

Dia yang terperanjat dengan aksi Jasleen lalu memohon anaknya itu menerangkan perbuatannya itu sebelumnya memberitahukan dia diperlakukan demikian oleh guru tadikanya sekian kali.

Tuturnya, dia cuba memperoleh keterangan tetapi kecewa dengan jawapan diberi guru itu yang mendakwa perbuatannya mempunyai tujuan mengajar Jasleen yang disebutkan tidak duduk diam dan bising.

“Jasleen didakwa sering bergerak dan memegang rambut mengakibatkan guru itu sangat terpaksa mengikat tangannya pada tempat duduk agar dia tidak bergerak.

“Dia ikut mendakwa mengikat mulut Jasleen kerana anak aku sangat bising, ” kata suri tempat tinggal itu.

Lebih mengagetkan jika guru terbabit ikut melakonkan awal mulanya perbuatannya itu terkecuali tunjukkan seseorang murid lelaki diikat di bahagian tangan pada kerusi tadika.

“Wanita itu memaklumkan aksi mengikat mulut dan tangan murid perkara umum dikerjakan mereka di tadika sehubungan jadi aksi mendisiplinkan murid.

“Penjelasan guru terbabit tidak masuk akal kerana perbuatan itu sekalipun tidak cocok untuk mengajar kanak-kanak yang masih tetap kecil.

“Saya faham dengan kondisi kanak-kanak yang nakal, tetapi bukanlah itu carany mengajar mereka, ” tuturnya.

Dia lalu buat ketentuan memberhentikan anaknya dari tadika itu sebelumnya buat laporan di Balai Polis Setapak, disini, Jumaat kemarin.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *